Simon Wiegersma wint 35e Bildts Songfestival in uitverkocht MFC Ons Huis St.-Anne

Na 2 jaar van afwezigheid kon zaterdag 5 november de 35e editie van het Bildts Songfestival gehouden worden in MFC Ons Huis te St.-Annaparochie.

Van het gure herfstweer buiten was binnen gelukkig niets te merken, sterker nog; het was zomers warm door de ruim 600 enthousiaste bezoekers.

Presentatie duo Arjen en Manuela stelden de deelnemers op hun gemak en kondigden de optredens aan. De begeleidingsband Virus ondersteunde de deelnemers op professionele wijze met de muziek.

Ook deze editie weer 16 gevarieerde optredens waardoor de jury een een lastige taak had om de winnaars te bepalen. Van kleine liedjes tot bombastische meezingers en feestmuziek, het zat er allemaal weer tussen.

1e prijs: Simon Wiegersma (C.C.R. – I Put a Spel On You)
2e prijs: Johan Zijlstra (Eminem – Loose Yourself)
3e prijs: Michelle Volbeda (Maren Morris – My Church)
Publieksprijs: Rick de Vries (Ed Sheeran – Overpass Graffiti)

Naast deze prijzen kreeg Freerk van der Leij een eervolle vermelding van de jury. De Sintjabuurster doet al vele jaren mee en zijn inzet is een voorbeeld voor de overige deelnemers.

De jubileum editie werd extra feestelijk door de optredens van 2 Go Lucky en de Crazydicks. Thuisblijvers konden door de live uitzending van Radio Eenhoorn via de radio meegenieten van de avond, de beeldopnames zijn te bekijken op het Youtubekanaal van Bildts Filmhuus.

De organisatie bedankt alle deelnemers, sponsoren, vrijwilligers, band, techniek en natuurlijk de bezoekers voor deze zeer geslaagde editie van het Bildts Songfestival!

Foto: Jetty Boterhoek
van links naar rechts: Simon Wiegersma (1e prijs), Johan Zijlstra (2e prijs), Rick de Vries (Publieksprijs) en Michelle Volbeda (3e) prijs.

Simon Wiegersma wint 35e Bildts Songfestival in uitverkocht MFC Ons Huis St.-Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *