Afgelopen zaterdag (11 november, 2017) werd voor de 32e keer het Bildts Songfestival georganiseerd in MFC Ons Huis te Sint Annaparochie. De avond werd gepresenteerd door de winnaars van het allereerste songfestival Ageeth van der Veen en Jelle de Groot, dit deden zij met veel enthousiasme en plezier. Geheel onverwacht deden ze zelfs nog een stukje “Paradise By The Dashboard Light”, het nummer waarmee ze in 1985 wonnen.

Door de 16 deelnemers kon de organisatie 3 blokken met optredens maken. Een leuke mix van pop, rock, meezingers, serieuze nummers en feestnummers zorgde voor een geweldige sfeer in de zaal. Radio Eenhoorn deed live verslag van het songfestival en interviewde diverse deelnemers. Ook Omrop Fryslan was aanwezig, voor het programma “Hea” volgden zij deelnemer Freerk van der Leij.

De jury maakte na enig beraad de winnaars bekend: 3e plek voor Michella Grit (Elle King – “Wild Love”), 2e plek voor Alissa Kuiken (Whitney Houston – “I Will Always Love You”) en de winnaar van deze editie werd: Lisette Kuiken (Beyonce – “Listen”). De originaliteitsprijs was voor de Wilde Wieven, deze dames hadden een halve boerderij (inclusief enkele koeien) het podium opgesleept voor hun vertolking van het nummer “Melken Doe Je Zo” van de Suskes.

Coverband Virus begeleide de deelnemers en speelde na de prijsuitreiking nog een knallende set. De bijna 600 bezoekers smulden van de optredens en natuurlijk ook van het bier en de lekkere broodjes warm vlees.

We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde editie van het Bildts Songfestival, een echte Bildtse traditie die als het aan ons ligt nog jaren door zal blijven gaan. De organisatie wil alle deelnemers, bezoekers, jury, vrijwilligers van de garderobe, sponsors, mensen van het licht en geluid en natuurlijk de band hartelijk bedanken. We zien jullie graag zaterdag 10 november 2018 terug!

Organisatie Bildts Songfestival, Anneke, Jade, Harry, Sander en Leendert.

Volle bak feest! #BSF2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *